Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personaje istorice reale favorite
25-08-2009, 09:12 PM
RE: Personaje istorice reale favorite
Da, total de acord! smilie Cat despre acel capitol si cuvantul "Remember!", poate ca nu producea o impresie atat de puternica daca in descrierea sa si in cursul actiunii, Dumas nu ar fi intercalat si personajul Athos, care e unul dintre preferatii mei, cu un caracter monumental, atat de loial, atat de cinstit si bun. Iar acel "Remember!", adresat chipurile intregii natiuni, dar particular contelui de La Fere, apoi sangele martirului picurand pe fruntea fostului muschetar, ca o pecete a juramantului acestuia... mi-a inspirat un respect profund pentru ambele personaje, chiar daca doar unul dintre ei a fost real, celalalt e doar un produs al imaginatiei lui Dumas. Pe cata vreme d'Artagnan a existat in realitate smilie

"Forbidden to remember, terrified to forget... It's a hard line to walk"[/size][/font]
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Citati acest mesaj intr-un raspuns
16-11-2009, 05:25 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima data: 16-11-2009 05:26 PM de BlueNinja.)
Revenind la topic unul din personajele mele preferate este Miyamoto Musashi

[Imagine: 180px-Musashi_ts_pic.jpg]

Citat:Miyamoto Musashi (n. c. 1584 — d. 13 iunie 1645), cunoscut şi sub numele Shinmen Takezō, Miyamoto Bennosuke, sau numele budist Niten Dōraku, a fost un spadasin japonez faimos pentru duelurile sale si stilul lui distinctiv de a lupta cu două săbii. Este fondatorul stilului Hyōhō Niten Ichi-ryū (sau Niten-ryū) şi autorul cărţii "Gorin no Sho" ("Cartea celor cinci cercuri - Pământul, Apa, Focul, Vântul şi Vidul").

De asemenea este cunoscut romanul numit Musashi scris de Eiji Yoshikawa.

Wikipedia.ro

"Fara Dumnezeu, omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (Petre Tutea )

http://www.ovidiumaris.blogspot.com - Fotoblogul meu...
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator
25-03-2010, 11:58 PM
Bun,topic relativ abandonat...nu conteaza.Figura istorica pe care o admir foarte mult este Alexandru cel Mare,care la varsta de 33 ani crease cel mai mare imperiu din antichitate si invinsese si cel mai puternic imperiu cunoscut atunci,Imperiul Persan.Era un mare general si a stiut cum sa se foloseasca de orice avantaj si a fost atent la lectiile date de inaintasi si sa nu uitam ca a fsot elevul lui Aristotel.

Fictiunea dezvaluie adevaruri pe care realitatea le ascunde.
27-03-2010, 04:36 AM
Da, un mare geniu militar, insa ambitia de a fi cuceritorul lumii nu mi se pare o calitate... Daca te pasioneaza, iti recomand cu caldura romanul lui Valerio Massimo Manfredi (trilogia "Alexandru").
27-03-2010, 10:28 AM
L-am citit deja smilie.Stiu ca e in parte fictiune,dar autorul este istoric si a calatorit prin zonele unde a mers Alexandru si a cules infromatii,deci multe intamplari din carte,chiar daca inflorite,se bazeaza pe ceva adevarat.

27-03-2010, 10:41 PM
Confucius (sau Kong Fu Zi) .. de asemenea Sun Tzu .

Have a nice day and good luck where you need!

"Break, break, break
At the foot of thy stones, O Sea!
And I would that I could utter
The thoughts that arise in me!"
25-07-2010, 11:27 PM
L-as mai adauga listei si pe Hannibal. Am citit mai multe despre el si acum il admir si pe el in aceeasi masura ca si pe Alexandru, poate chiar mai mult, pentru ca nu se credea zeu si nici nu se destrabala in orgii ingrozitoare si pentru ca in batalia de la Cannae a schimbat practic istoria militara a lumii...

Posteaza raspuns 

Saritura forum:

Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)