• 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De veghe in lanul de secara - J.D. Salinger

#1
Am cautat un topic asemanator, dar nu am gasit asa ca m-am decis sa fac unul cu privire la aceasta carte.

Parere personala: Publicata de Editura Poliron 2001, De veghe in Lanul de secara semnata de J.D. Salinger este cea mai plictisitoare dar interesanta carte care am citit-o pana acum. Nu stiu de ce, mie mi se pare pliictisitoare dar totusi nu pot sa nu o citesc. Are o actiune banala dar totusi analiza psihologica a personajului e interesanta. Atitudinea adolescentina irascibila ma determina sa ma regasesc pe alocuri cu personajul dar pare atat de banala. Cuvintele injurioase nu lipsesc din continutul cartii dar sunt amuzante pe alocuri. Este o lectura de duzina mai mult.
Recomandari: E buna de citit in autobuz sau in momentul in care astepti pe cineva. In rest nu as putea spune ca e cine stie ce.

Ati citit cartea? Ce parere aveti?
Asculta-ti gandurile caci ele vor fi cuvintele tale. Asculta-ti cuvintele caci ele preced actiunile tale. Urmareste-ti actiunile caci ele vor deveni obiceiurile tale. Urmareste-ti obiceiurile caci ele iti vor defini caracterul.Iar caracterul va deveni destinul tau

#2
Eu am studiat o la scoala si pot spune ca nu ti impartasec parerea . Mie mi a placut mult si desi am citit o in urma cu 2 ani inca imi amintesc ca a fost foarte speciala .

#3
Am citit-o in aceasta iarna pentru ca tot auzisem de ea de la niste prieteni. Am ramas insa dezamagita. Ma asteptam ca sa fie vorba despre un baiat care sta in lanul de secara si isi aminteste tot felul de lucruri, sau macar ca se termina asa.. Dar a fost total diferit. Povestea in sine a fost dragutica, interesanta sa spun. Ceea ce m-a scos din minti, dar total a fost o fraza pe care o tot repeta cred ca la fiecare 10 randuri. Nu mai tin minte exact sintagma, stiu ca la un moment dat ma enervasem incat ajunsesem sa numar de cate ori apare pe pagina acea sintagma...

#4
Pot sa spun ca e una dintre cartile mele preferate.
sweet.lemonade, titlul se refera la trecerea de la copil la adult. Daca ai fost atenta, la un moment dat ii povesteste surorii sale despre ce ar vrea sa faca, spunandu-i ca ar vrea sa stea intr-un lan imens de secara si sa priveasca cum se joaca niste copii. Si sa ii prinda, de cate ori se abat din lan. Dupa parerea mea, el ar vrea sa ii poata face pe copii sa ramana mereu copii. Cred ca intreaga carte e drumul de maturizare al eroului.
E doar o parere. Eu asta am inteles.

#5
Cartea asta mi-a recomandat-o o prietenă prin octombrie. Mi-a schimbat viaţa.

#6
Am citit-o ca adult, deci nu pot spune ca mi-a dat viata peste cap, dar e o lectura foarte placuta si clar interesanta. Ma amuza sa recunosc atitudinea adolescentilor si sa-mi amintesc ce filozoafa eram si eu pe atunci. Clar o carte pe care merita sa o citesti. Nu prea inteleg de ce a fost interzisa acum jde ani, ca nu-mi pare ca zice nimic scandalos.

#7
Am citit si eu cartea recent dar nu mi-a placut. Personajul principal mi s-a parut un fatarnic rasfatat fara pic de carisma. De multe ori firul narativ parca statea pe loc si nu se intampla nimic. I-am auzit pe multi zicand ca aceasta carte e bine de citit in liceu sau ceva de genul deoarece il poti intelege mai bine pe Holden. Bullshit I tell you. In primul rand Holden e un ratat si imi pare rau pentru cei care se pot identifica cu el. In al doilea rand argumentul acesta este total irelevant. Doar nu mi-a placut LOTR pentru ca m-am identificat cu Sam sau Legolas.

Una peste alta mi s-a parut o carte slaba si am de-abia am asteptat sa o termin.


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)


  © 2014 delibris.net